Zelena Agenda

Pored velikog broja projekata koje implementiramo sa medjunarodnim i lokalnim partnerima pokrenuli smo i program povezivanja tehnologije i okoliša.

Pročitajte više

 

 

Vještine za 21. stoljeće

Potreba za poboljšanjem kvalitete vještina i kompetencija s kojima mladi ljudi ulaze na tržište rada i općenito u život je prepoznata od strane COR-a kao jedno od temeljnih zadaća na putu ka održivom razvoju Bosne i Hercegovine.

Pročitajte više

 

Održivi razvoj

Mi promovišemo partnerstvo između privatnog, javnog sektora i civilnog društva u cilju održivog razvoja zajednice, pri tome se zalažući za edukaciju i investiranje u oblasti ekonomije, zaštite životne sredine i unapređenja lokalnih zajednica.

Pročitajte više

Održan finalni kviz u okviru projekta SpotFake! (Prepoznaj Fejk!)

Finale kviza “Prepoznaj fejk” održan je danas, 01.06.2024, u brčanskom hotelu Jelena, a najuspješnija ekipa “dvotačka tri” u sastavu Belmin Horozović, Lorena Knežević, Alisa Azapagić i Amer Azapagić osvojila je 29 od ukupno trideset mogućih poena.
 
U finalu se, inače, takmičilo 6 ekipa sa ukupno 22 takmičara.  Uz druženje učesnici su testirali svoje znanje iz oblasti digitalne i medijske pismenosti, a sve u okviru projekta Prepoznaj Fejk! kojeg sprovodi Centar za održivi razvoj, a kojeg je podržala Ambasada SAD-a u Sarajevu.
 
Inače, u dosadašnjim aktivnostima projekta je učestvovalo preko 200 učenika, a aktivnosti projekta se nastavljaju do kraja jula ove godine.

NAŠI PARTNERI

 

USAID

 

Youth Build International

 

 

 

GG logo horizontal

GlobalGiving

 

The Balkan Trust for Democracy

 

U.S. Embassy Sarajevo

 

Svjetska Banka

 

logo stem1

STEM.BA 

 

Cooperazione Italiana allo Sviluppo

 

Evropska Komisija

 

Lokalne zajednice u BiH

 

Udruga poslodavaca Brčko distrikta BiH

 df tk

Društvo fizičara u Tuzlanskom kantonu