Zelena Agenda

Pored velikog broja projekata koje implementiramo sa medjunarodnim i lokalnim partnerima pokrenuli smo i program povezivanja tehnologije i okoliša.

Pročitajte više

 

 

Vještine za 21. stoljeće

Potreba za poboljšanjem kvalitete vještina i kompetencija s kojima mladi ljudi ulaze na tržište rada i općenito u život je prepoznata od strane COR-a kao jedno od temeljnih zadaća na putu ka održivom razvoju Bosne i Hercegovine.

Pročitajte više

 

Održivi razvoj

Mi promovišemo partnerstvo između privatnog, javnog sektora i civilnog društva u cilju održivog razvoja zajednice, pri tome se zalažući za edukaciju i investiranje u oblasti ekonomije, zaštite životne sredine i unapređenja lokalnih zajednica.

Pročitajte više

Podijelimo inspiraciju: Djevojke našeg Projekta postaju uzori u STEM poljima!

Draga naša zajednico,
S ponosom želimo podijeliti uspjeh našeg nedavno završenog projekta, "Djevojke objašnjavaju fiziku". Ovaj projekt nije samo predstavljao korak naprijed u našem STEM obrazovanju, već je također stvorio pravu armiju mladih dama koje sada sjaje kao uzori u STEM poljima.
Šta smo postigli? 🚀
Naše talentirane djevojke iz različitih gradova i etničkih grupa širom Bosne i Hercegovine stvorile su čak 114 video zapisa objašnjavajući kompleksne fizikalne koncepte. Njihovih 30 najboljih videa sada je besplatno dostupno na STEM.BA, najvažnijoj obrazovnoj platformi u zemlji.
One Nisu Samo Učile, One Su Sada Uzori! 🌟
Ove mlade djevojke nisu samo naučile fiziku, već su postale uzori u svojim školama, zajednicama i širom zemlje. Njihova strast prema širenju znanosti i fizici sada sjaji svjetlom nadahnuća, pokazujući svim djevojčicama u našoj zajednici da mogu postići nevjerojatne stvari u STEM poljima.
Poziv na Akciju! 🌱
Pozivamo vas da podržite naše mlade učenice tako što ćete pogledati njihove video zapise na STEM.BA i podijeliti ih s vašim prijateljima i obitelji. Neka ove priče nadahnu i druge mlade umove da slijede svoje strasti u znanosti, tehnologiji, inženjeringu i matematici.
Hvala vam što ste dio ove nevjerojatne priče. Vaša podrška čini razliku. 💖
Projekat Djevojke objašnjavaju fiziku je implementirao Centar za održivi razvoj, a podržala Ambasada SAD-a u Sarajevu.

NAŠI PARTNERI

 

USAID

 

Youth Build International

 

 

 

GG logo horizontal

GlobalGiving

 

The Balkan Trust for Democracy

 

U.S. Embassy Sarajevo

 

Svjetska Banka

 

logo stem1

STEM.BA 

 

Cooperazione Italiana allo Sviluppo

 

Evropska Komisija

 

Lokalne zajednice u BiH

 

Udruga poslodavaca Brčko distrikta BiH

 df tk

Društvo fizičara u Tuzlanskom kantonu