Zelena Agenda

Pored velikog broja projekata koje implementiramo sa medjunarodnim i lokalnim partnerima pokrenuli smo i program povezivanja tehnologije i okoliša.

Pročitajte više

 

 

Vještine za 21. stoljeće

Potreba za poboljšanjem kvalitete vještina i kompetencija s kojima mladi ljudi ulaze na tržište rada i općenito u život je prepoznata od strane COR-a kao jedno od temeljnih zadaća na putu ka održivom razvoju Bosne i Hercegovine.

Pročitajte više

 

Održivi razvoj

Mi promovišemo partnerstvo između privatnog, javnog sektora i civilnog društva u cilju održivog razvoja zajednice, pri tome se zalažući za edukaciju i investiranje u oblasti ekonomije, zaštite životne sredine i unapređenja lokalnih zajednica.

Pročitajte više

Uspješno završen projekat “Od škole do posla”

Protekli vikend svečanom ceremonijom obilježen je uspješan završetak projekta „Od škole do posla” kojeg je implementirao Centar za održivi razvoj.

Tokom projekta, za vrijeme kojeg su učenici srednje Tehničke škole u Brčkom imali priliku unaprijediti svoje vještine za zapošljavanje i samozapošljavanje nakon školovanja, organizirane su mnogobrojne prezentacije, online i uživo treninzi za zapošljavanje i samozapošljavanje, susreti i razgovori sa uspješnim privrednicima, kao i posjete nekim od lidera u tehnološkom sektoru, a zainteresovani učenici su od projekta dobili i mentorsku pomoć za izradu sopstvenih biznis planova.

Završetkom samog projekta nije završena i podrška učenicima, te saradnja Centra za održivi razvoj sa Tehničkom školom.

Web stranica nastala tokom projekta posaoibiznis.com će nastaviti da bude centralno mjesto za daljnje informisanje i edukaciju mladih kada su u pitanju zapošljavanje i samozapošljavanje mladih tehničkih usmjerenja.

Projekat „Od škole do posla” je implementirao Centar za održivi razvoj, a finansijski podržala Ambasada SAD-a u Sarajevu.

NAŠI PARTNERI

 

USAID

 

Youth Build International

 

 

 

GG logo horizontal

GlobalGiving

 

The Balkan Trust for Democracy

 

U.S. Embassy Sarajevo

 

Svjetska Banka

 

logo stem1

STEM.BA 

 

Cooperazione Italiana allo Sviluppo

 

Evropska Komisija

 

Lokalne zajednice u BiH

 

Udruga poslodavaca Brčko distrikta BiH

 df tk

Društvo fizičara u Tuzlanskom kantonu