MES Forum

sepi

Po završetku projekta „Mladi u eko sektoru“ (MES) , koji je Centar za održivi razvoj implementirao uz podršku Fondacije Mozaik, Svjetske banke i Italijanske vlade, održan je forum u prostorijama Omladinskog centra u Brčkom.

Na forumu su učestvovali predstavnici finansijskih institucija, predstavnici Vlade Brčko distrikta i samostalni preduzetnici kojima su učesnici projekta MES postavljali pitanja i diskutovali o svim obaveznim koracima i preprekama koje vrebaju one koji žele da započnu samostalan biznis. Na veliki broj pitanja o mogućem kreditiranju, odgovarali su predstavnici kreditnih organizacija. Forum je bio još jedan od instrumenata koji je učesnicima MES-a pomogao da nakon završenog projekta budu osposobljeni da kreiraju sopstveni eko biznis, naprave ekonomsku opravdanost svog biznis projekta i umreže se sa potencijalnim partnerima.

Ovom prilikom svim prisutnima je uručena brošura ,,Pet koraka do sopstvenog ekobiznisa u Brčko Distriktu” gdje je Centar za oidrživi razvoj pokušao da im približimo pojam i značaj eko biznisa, da promoviše ekološke vrijednosti, pruži informacije o ekološkim problemima i objasni korak po korak, šta je sve potrebno za početak sopstvenog eko biznisa. Brojni volonteri i zaposleni Centra za održivi razvoj su koordinirali i vodili cio događaj koji je završen prigodnom zakuskom za goste,učesnike i medije. Više o ovom događaju pogledajte na video zapisu u sekciji Galerija.

Dizajn: elt.design2012@gmail.com
Sva prava zadržana