Naši projekti

Nagrađeni eko projekti osnovnih škola u Brčkom

sepi1

 

,,Nije smeće sve za vreće – Reciklirajmo zajedno“ - V osnovna škola, Brčko

Projekat Pete osnovne škole u Brčko Distriktu, osvojio je prvo mjesto u takmičenju eko sekcija u okviru SEPI (School Eco Projects Initiative) projekta koji implementira Centar za održivi razvoj a financijski pomaže Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u BiH, te tako dobio potrebna sredstva i tehničku pomoć za realizacju.

Projekat je implementiran kroz edukaciju o selektivnom odlaganju otpada, mogućnostima da se iskorišteni materijali recikliranjem ponovo koriste, te održavanjem eko kviza na kojem su se takmičile škole učesnice SEPI projekta u Brčko Distriktu.

„Minuta do dvanaest za našu planetu“ – VIII osnovna škola, Brka

Projekat Osme osnovne škole Brka u Brčko Distriktu, osvojio je drugo mjesto u takmičenju eko sekcija u okviru SEPI (School Eco Projects Initiative) projekta koji implementira Centar za održivi razvoj a financijski pomaže Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u BiH.

Projekat je osvojio potrebna sredstva i tehničku pomoć za realizacju a implementiran je kroz medijski propraćenu akciju održanu u ,,Merkator“ TC. Tog dana svi kupci su pored lanenih torbe sa amblemom projekta koje su izradili učenici dobili i info letak sa informacijama o štetnosti plastičnih kesa za životnu sredinu.

Na ovaj način došlo je do podizanja ekološke svijesti kod učenika i građana, što je i bio cilj ovog projekta.

„Ljetna učionica“ – X osnovna škola, Bijela

Trećeplasirani u takmičenju eko sekcija u okviru SEPI (School Eco Projects Initiative) projekta koji implementira Centra za održivi razvoj a financijski pomaže Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u BiH, je projekat Desete osnovne škole Bijela.

Projekat je implementiran tako što je u školskom dvorištu, od prirodnih materijala (drveta i kamena) napravljena ljetna učionica.

Na taj način su ostvarene ideje ovog projekta: uvođenje inovacije u nastavu premještanjem nastavnog procesa van školske zgrade, povezivanje nastavnog procesa sa prirodnim okruženjem, podiznje ekološke svijesti kod učenika, stvaranje ljepšeg školskog okruženja u cilju zadržavanja učenika u krugu školskog dvorišta, te poticanja na očuvanje školske imovine .

Cannot get Brcko location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.

NAŠI PARTNERI

 

USAID

 

Youth Build International

 GG logo horizontal

GlobalGiving

 

The Balcan Trust for Democracy

 

U.S. Embassy Sarajevo

Svjetska Banka

 

Fondacija Mozaik

 

Cooperazione Italiana allo Sviluppo

Evropska Komisija

 

Lokalne zajednice u BiH

 

Udruga poslodavaca Brčko distrikta BiH

© 2018 COR. All Rights Reserved.