Naši projekti

Notice: Undefined property: stdClass::$image_fulltext_caption in /home/corba/public_html/templates/shaper_helix3/html/layouts/joomla/content/full_image.php on line 27
src="/images/2019/10/26/Capture2.jpg" alt="
Notice: Undefined property: stdClass::$image_fulltext_alt in /home/corba/public_html/templates/shaper_helix3/html/layouts/joomla/content/full_image.php on line 30
" itemprop="image"/>

Edukativni portal STEM.BA

Značaj besplatne i svima pristupačne online edukacije iz STEM oblasti je neupitno i nemjerljivo značajan u 21 vijeku za sve mlade ljude i za društvo u cjelini. Primjeri mnogobrojnih edukativnih platformi na engleskom, njemačkom, španskom i drugim jezicima to već godinama zorno pokazuju. Inače engleski pojam STEM je skraćenica koja upućuje na nekoliko akademskih disciplina: prirodne nauke (science), tehnologija (technology), inženjerstvo (engineering) i matematika (mathematics).

Kako bi omogućili i našoj djeci i omladini da uhvate korak sa razvijenim svijetom kada je u pitanju STEM online obrazovanje, Centar za održivi razvoj je pokrenuo projekat online učenja putem portala STEM.BA sa željom da dostignemo nivo najrazvijenih zemalja kada je u pitanju online STEM edukacija.

Ova obrazovna platforma se sastoji od video lekcija, tutorijala, interaktivnih zadataka, webinara, kvizova, igrica i drugih materijala i alatki za učenje, prilagodjenih mladoj populaciji i modernim trendovima u načinima obrazovanja. Sadržaji obuhvataju sopstvene, kao i sadržaje renomiranih svjetskih institucija i pojedinaca. Sam cilj postojanja ove edukacione platforme je podrška zainteresovanima za učenje, ali isto tako i omogućavanje primjene modernih metoda nastave u formalnim i neformalnim obrazovnim institucijama.

Već od samog početka STEM.BA bilježi veliku posjećenost, te je već nakon nekoliko mjeseci postala najposjećenija edukativna platforma u BiH, sa preko 13000 posjetilaca mjesečno. Daljnjim unapredjenjem sadržaja taj broj će zasigurno biti i još veći.

 

 
 

NAŠI PARTNERI

 

USAID

 

Youth Build International

 

 

 

GG logo horizontal

GlobalGiving

 

The Balkan Trust for Democracy

 

U.S. Embassy Sarajevo

 

Svjetska Banka

 

logo stem1

STEM.BA 

 

Cooperazione Italiana allo Sviluppo

 

Evropska Komisija

 

Lokalne zajednice u BiH

 

Udruga poslodavaca Brčko distrikta BiH

 df tk

Društvo fizičara u Tuzlanskom kantonu

© 2018 COR. All Rights Reserved.