Naši projekti

„Do, re, mi za prirodu“

 Centar za održivi razvoj je zajedno sa saradnicima pripremio edukativnu brošuru za najmlađe koja će ih usmjeriti da odrastu u ekološki svjesne i savjesne ljude koji brinu o svojoj životnoj sredini i daju primjer drugima da učine to isto.

Veselog i primamljivog dizajna, „Do, re, mi za prirodu“ će na zanimljiv i jedinstven način naučiti vaše mališane o važnosti zelenih površina, o selektivnom odlaganju otpada, kako da čuvaju okolinu i budu energetski efikasni, da kompostiraju i mnoge druge ekološke lekcije.Ekologija ih uči da vole druga i drugaricu, da vole sve biljke i životinje i prirodu koja je oko nas.

 

Svaka generacija je odgovorna za prenošenje lekcija o očuvanju planete narednoj generaciji. Kao roditelji svi imamo potrebu da učinimo okolinu, zdravijim i ljepšim mjestom za sebe i svoju djecu. Zato ne postoji bolji poklon za dijete od stvaranja svijesti o tome koliko je priroda značajna za sve nas i znanja da i ono samo može da utiče na očuvanje zdrave okoline.

Nikada nije previše rano za prve lekcije o ekologiji. Stvari koje djeluju kao sitnice mogu značajno da utiču na ponašanje cijele porodice.

Uz „Do, re, mi za prirodu“ uživajte sa svojim mališanima I bez posebnog truda, zajedno učinite okolinu ljepšom i zdravijom !

Brošuru možete pogledati i preuzeti na cor.ba u sekciji Dokumenti.

 
 

NAŠI PARTNERI

 

USAID

 

Youth Build International

 GG logo horizontal

GlobalGiving

 

The Balcan Trust for Democracy

 

U.S. Embassy Sarajevo

Svjetska Banka

 

Fondacija Mozaik

 

Cooperazione Italiana allo Sviluppo

Evropska Komisija

 

Lokalne zajednice u BiH

 

Udruga poslodavaca Brčko distrikta BiH

© 2018 COR. All Rights Reserved.