Naši projekti

Mladi grade budućnost i u ruralnim područjima

 

Projekat ,,Mladi grade budućnost u Brčko distriktu BiH“ , učesnicima pruža priliku da upoznaju nove ljude, poslodavce, steknu nove vještine, znanja, prijateljstva, te da zajedničkim radom daju svoj doprinos unaprjeđivanju zajednice.

Implementacija ovog projekta je proširena do kraja 2013. godine a aktivnosti su proširene na četiri susjedne opštine, Pelagićevo, Gradačac, Lopare i Čelić. Tu su terenski radovi vršeni mahom u ruralnim područjima. Stanovnici ruralnih područja su možda i više nego ljudi iz gradskih naselja okrenuti jedni drugima i druženju, međutim prostora za takve aktivnosti je jako malo a i oni postojeći su već odavno dotrajali.

Centar za održivi razvoj kao vođa terenskih aktivnosti u projektu, se iz tog razloga fokusirao na razvoj i obnovu školskih prostorija, sportskih i dječijih igrališta u ruralnim krajevima.

Мladi su na više načina pokazali da mogu biti veoma korisni u svojoj zajednici kada im se za to pruži prilika. To su na svakako pravi način prepoznali zaposleni u školama a lokalne zajednice koje su podržale ovaj projekat.

Pored terenskog rada, kroz intenzivan obrazovni i praktični program mladi su stekli znanja potrebna za poboljšanje svoje pozicije u društvenom i ekonomskom životu svoje zajednice. Pored toga svi mladi su dobili priliku za radnu praksu, stručno usavršavanje, te simboličnu stipendiju za učestvovanje u projektu.

 
 

NAŠI PARTNERI

 

USAID

 

Youth Build International

 GG logo horizontal

GlobalGiving

 

The Balcan Trust for Democracy

 

U.S. Embassy Sarajevo

Svjetska Banka

 

Fondacija Mozaik

 

Cooperazione Italiana allo Sviluppo

Evropska Komisija

 

Lokalne zajednice u BiH

 

Udruga poslodavaca Brčko distrikta BiH

© 2018 COR. All Rights Reserved.