Naši projekti

Mladi izgradili novo igralište za djecu u Brčko Distriktu

 

Usljed zadovoljavajućeg toka odvijanja projekta ,,Mladi grade budućnost u Brčko distriktu BiH” i uspješne implementacije predviđenih aktivnosti, došlo je do želje da se unaprijede radovi na terenu.

Ispitujući potrebe lokalne zajednice došli smo na ideju izgradnje potpuno novog i neophodnog sadržaja na lokaciji gradskog parka u samom centru grada, a to je dječije igralište površine cca 550 m2.

Gradski park se zbog svojih karakteristika nametnuo kao logičnan izbor.pri izboru lokacije prvenstveno zbog sigurnost djece a zatim i neophodnost jednog takvog sadržaja u jednoj školskoj i stambenoj zoni.

Dječija igrališta pružaju srećnije djetinjstvo, omogućavaju razvijanje motoričkih, fizičkih, tehničkih i duhovnih sposobnosti a ujedno obezbjeđuju ugodan boravak u prirodi. Organizacioni sklop je funkcionalno podijeljen na zone. Tu je zona za djecu predškolskog sa pratećim sadržajem, zona za djecu školskog uzrasta sa adekvatnim pratećim elementima, zatim zona koja zauzima dio igrališta gdje su smještene klupe zbog dobre preglednosti i ostala prateća oprema, te sigurnosne zone oko svakog elementa, ograničene antistres podlogom, koje omogućavaju slobodan prostor za skakanje i pad.

Mladi studenti iz projekta ,,Mladi grade budućnost u Brčko distriktu BiH“ su uz stručan nadzor i pomoć učestvovati u svim fazama izrade igrališta i dali svoj doprinos budućim generacijama.

 
 

NAŠI PARTNERI

 

USAID

 

Youth Build International

 GG logo horizontal

GlobalGiving

 

The Balcan Trust for Democracy

 

U.S. Embassy Sarajevo

Svjetska Banka

 

Fondacija Mozaik

 

Cooperazione Italiana allo Sviluppo

Evropska Komisija

 

Lokalne zajednice u BiH

 

Udruga poslodavaca Brčko distrikta BiH

© 2018 COR. All Rights Reserved.