Naši projekti

Obilježavanje Svjetskog Dana Voda

Svjetski dan voda, 22.03.2013. godine, Centar za održivi razvoj je obilježio u saradnji sa Odjeljenjem za prostorno planiranje i imovinsko-pravne odnose Brčko Distrikta.

Tom prilikom u Omladinskom centru je održana manifestacija pod nazivom „Voda, naše blago“ u kojoj je učestvovalo jedanaest osnovnih i sve četiri srednje škole u Brčkom. Prisustvovalo je oko 100 ljudi među kojima su bili učenici, nastavnici, direktori škola, predstavnici Odjeljenja za obrazovanje, Odjeljenja za prostorno planiranje i imovinsko-pravne poslove , Odjeljenje za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, te predstavnici medija (Hit, BD central, Federalna televizija , Radio Brčko).

Nakon ,,Pozdravne poruke“, igrokaza koji su pripremili učenici Prve osnovne škole, održan je kviz znanja za osnovce. Veoma maštovite i edukativne prezentacije na temu vode su održali učenici Poljoprivredne i medicinske i Desete osnovne škole. Nakon toga uslijedilo je proglašenje pobjednika u kvizu i pobjednika konkursa za najboljie plakate na temu ,,Voda-naše blago”, te dodjela zahvalnica za učešće.

Na kraju je otvorena izložba svih plakata sa prigodnom zakuskom za sve prisutne.

Pored organizacije i vođenja manifestacije Centar za održivi razvoj je za tu priliku pripremio i podijelio informativne letke na temu vode koje svi zainteresovani mogu pogledati i preuzeti na našoj stranici u sekciji Publikacije.

 
 

NAŠI PARTNERI

 

USAID

 

Youth Build International

 

 

 

GG logo horizontal

GlobalGiving

 

The Balkan Trust for Democracy

 

U.S. Embassy Sarajevo

 

Svjetska Banka

 

logo stem1

STEM.BA 

 

Cooperazione Italiana allo Sviluppo

 

Evropska Komisija

 

Lokalne zajednice u BiH

 

Udruga poslodavaca Brčko distrikta BiH

 df tk

Društvo fizičara u Tuzlanskom kantonu

© 2018 COR. All Rights Reserved.