Naši projekti

MES Forum

 

Po završetku projekta „Mladi u eko sektoru“ (MES) , koji je Centar za održivi razvoj implementirao uz podršku Fondacije Mozaik, Svjetske banke i Italijanske vlade, održan je forum u prostorijama Omladinskog centra u Brčkom.

Na forumu su učestvovali predstavnici finansijskih institucija, predstavnici Vlade Brčko distrikta i samostalni preduzetnici kojima su učesnici projekta MES postavljali pitanja i diskutovali o svim obaveznim koracima i preprekama koje vrebaju one koji žele da započnu samostalan biznis. Na veliki broj pitanja o mogućem kreditiranju, odgovarali su predstavnici kreditnih organizacija.

Forum je bio još jedan od instrumenata koji je učesnicima MES-a pomogao da nakon završenog projekta budu osposobljeni da kreiraju sopstveni eko biznis, naprave ekonomsku opravdanost svog biznis projekta i umreže se sa potencijalnim partnerima.

Ovom prilikom svim prisutnima je uručena brošura ,,Pet koraka do sopstvenog ekobiznisa u Brčko Distriktu” gdje je Centar za oidrživi razvoj pokušao da im približimo pojam i značaj eko biznisa, da promoviše ekološke vrijednosti, pruži informacije o ekološkim problemima i objasni korak po korak, šta je sve potrebno za početak sopstvenog eko biznisa. Brojni volonteri i zaposleni Centra za održivi razvoj su koordinirali i vodili cio događaj koji je završen prigodnom zakuskom za goste,učesnike i medije. Više o ovom događaju pogledajte na video zapisu u sekciji Galerija.

 
 

NAŠI PARTNERI

 

USAID

 

Youth Build International

 

 

 

GG logo horizontal

GlobalGiving

 

The Balkan Trust for Democracy

 

U.S. Embassy Sarajevo

 

Svjetska Banka

 

logo stem1

STEM.BA 

 

Cooperazione Italiana allo Sviluppo

 

Evropska Komisija

 

Lokalne zajednice u BiH

 

Udruga poslodavaca Brčko distrikta BiH

 df tk

Društvo fizičara u Tuzlanskom kantonu

© 2018 COR. All Rights Reserved.