Naši projekti

Pet koraka do sopstvenog eko biznisa u Brčko distriktu BiH

 

Centar za održivi razvoj je uz podršku Fondacije Mozaik, Svjetske banke i Italijanske vlade a u okviru projekta „Mladi u eko sektoru“ (MES), objavio brošuru ,,Pet koraka do sopstvenog ekobiznisa u Brčko Distriktu”.

Brošura je nastala kao rezultat truda grupe autora da mladim ljudima u Brčko Distriktu približi pojam ekobiznisa i njegov značaj u vremenu koje predstoji.

Zelena ekonomija ja tržište koje napreduje, a u prilog tome govore i činjenice da je među potrošačima sve veća potražnja za EKO proizvodima, a sve veći ekološki disbalans zahtijeva razvoj ekološki podobnog biznisa koji bi vodio računa o svojim uticajima na okolinu.

Takav način poslovanja predstavlja upravo ekobiznis,savremena kategorija poslovanja koja ima visoko razvijenu ekološku svijest i vodi brigu o zaštiti okoline. Njegove oblasti nisu dovoljno istražene i kao takav predstavlja priliku za kreativnost i širenje u budućnosti.

Nezaposlenost je jedan od najvećih problema našeg društva, a jedno od mogućih rješenja je samozapošljavanje pokretanjem sopstvenog biznisa. Ova brošura je tu da pomogne svima koji žele da preduzmu inicijativu i odluče se za taj korak.

Sadržaj je koncipiran tako da kroz pet tematskih poglavlja prati logičan slijed razvoja jednog biznis poduhvata i to od nastanka ideje preko izrade biznis plana pa sve do registracije i marketing aktivnosti.

Ovom brošurom želimo da pomognemo prvenstveno mladim ljudima koji imaju volju a nemaju nikakvo predznanje o preduzetništvu, kao i onima koji posjeduju određena znanja da na brži i lakši način dođu do informacija neophodnih za započinjanje sopstvenog biznisa u eko sektoru.

Svi zainteresovani ovaj dokument mogu pogledati i preuzeti na našoj stranici cor.ba u sekciji Publikacije.

 
 

NAŠI PARTNERI

 

USAID

 

Youth Build International

 

 

 

GG logo horizontal

GlobalGiving

 

The Balkan Trust for Democracy

 

U.S. Embassy Sarajevo

 

Svjetska Banka

 

logo stem1

STEM.BA 

 

Cooperazione Italiana allo Sviluppo

 

Evropska Komisija

 

Lokalne zajednice u BiH

 

Udruga poslodavaca Brčko distrikta BiH

 df tk

Društvo fizičara u Tuzlanskom kantonu

© 2018 COR. All Rights Reserved.