Zelena Agenda

Pored velikog broja projekata koje implementiramo sa medjunarodnim i lokalnim partnerima pokrenuli smo i program povezivanja tehnologije i okoliša.

Pročitajte više

 

 

Vještine za 21. stoljeće

Potreba za poboljšanjem kvalitete vještina i kompetencija s kojima mladi ljudi ulaze na tržište rada i općenito u život je prepoznata od strane COR-a kao jedno od temeljnih zadaća na putu ka održivom razvoju Bosne i Hercegovine.

Pročitajte više

 

Održivi razvoj

Mi promovišemo partnerstvo između privatnog, javnog sektora i civilnog društva u cilju održivog razvoja zajednice, pri tome se zalažući za edukaciju i investiranje u oblasti ekonomije, zaštite životne sredine i unapređenja lokalnih zajednica.

Pročitajte više

Dobro je biti naš član

COR nastoji svojim članovima pružiti što više benefita. Lista korisnih usluga za članove je svakim danom sve veća i na taj način potičemo učlanjenje. 

Pored već poznatog i veoma uspješnog programa instrukcija iz matematike za naše članove, te učešća u STEM prezentacijama, kao i mogućnosti volontiranja, COR je nedavno, uz završetak školske godine, ponudio i online medicinske konsultacije za sve naše članove. Konsultacije je sproveo ljekar specijalista, a učešće je bilo dobrovoljno i anonimno putem Zoom aplikacije.

Za narednu školsku godinu planiramo nastavak programa učenja matematike, kao i STEM praktične prezentacije, te nastavak podrške našim članovima i kada je u pitanju zdrava prehrana i medicinski savjeti. Lista nije konačna i biće u narednom periodu doradjivana.

Isplati se biti član COR-ove zajednice.

 

NAŠI PARTNERI

 

USAID

 

Youth Build International

 

 

 

GG logo horizontal

GlobalGiving

 

The Balkan Trust for Democracy

 

U.S. Embassy Sarajevo

 

Svjetska Banka

 

logo stem1

STEM.BA 

 

Cooperazione Italiana allo Sviluppo

 

Evropska Komisija

 

Lokalne zajednice u BiH

 

Udruga poslodavaca Brčko distrikta BiH

 df tk

Društvo fizičara u Tuzlanskom kantonu