Zelena Agenda

Pored velikog broja projekata koje implementiramo sa medjunarodnim i lokalnim partnerima pokrenuli smo i program povezivanja tehnologije i okoliša.

Pročitajte više

 

 

Vještine za 21. stoljeće

Potreba za poboljšanjem kvalitete vještina i kompetencija s kojima mladi ljudi ulaze na tržište rada i općenito u život je prepoznata od strane COR-a kao jedno od temeljnih zadaća na putu ka održivom razvoju Bosne i Hercegovine.

Pročitajte više

 

Održivi razvoj

Mi promovišemo partnerstvo između privatnog, javnog sektora i civilnog društva u cilju održivog razvoja zajednice, pri tome se zalažući za edukaciju i investiranje u oblasti ekonomije, zaštite životne sredine i unapređenja lokalnih zajednica.

Pročitajte više

Više od 800 000 puta pomogli oko učenja tokom pandemije

Kada jednom nekom pomognete da nauči nešto učinili ste veliku stvar. Šta onda reći kada se to učini više od 800 000 puta?

Kada smo početkom pandemije omogućili učenicima da besplatno uče putem naše stranice STEM.BA nismo ni sanjali da će tokom ove dvije godine to učiniti više od 800 000 puta.

Fizika i Hemija su oblasti koje su najposjećenije, ali nedavnim dodavanjem i drugih kategorija /Zanimljiva nauka, Ekologija i zelene tehnologije, Elektronika i Arduino, te IT/ i te nove oblasti postaju sve popularnije kod učenika.

Hvala svima koji su dali svoj doprinos, a treba naglasiti da se radi o isključivo volonterskom projektu.

Šta dalje - svakim danom biti sve bolji i idemo do milion i dalje.

NAŠI PARTNERI

 

USAID

 

Youth Build International

 

 

 

GG logo horizontal

GlobalGiving

 

The Balkan Trust for Democracy

 

U.S. Embassy Sarajevo

 

Svjetska Banka

 

logo stem1

STEM.BA 

 

Cooperazione Italiana allo Sviluppo

 

Evropska Komisija

 

Lokalne zajednice u BiH

 

Udruga poslodavaca Brčko distrikta BiH

 df tk

Društvo fizičara u Tuzlanskom kantonu