Zelena Agenda

Pored velikog broja projekata koje implementiramo sa medjunarodnim i lokalnim partnerima pokrenuli smo i program povezivanja tehnologije i okoliša.

Pročitajte više

 

 

Vještine za 21. stoljeće

Potreba za poboljšanjem kvalitete vještina i kompetencija s kojima mladi ljudi ulaze na tržište rada i općenito u život je prepoznata od strane COR-a kao jedno od temeljnih zadaća na putu ka održivom razvoju Bosne i Hercegovine.

Pročitajte više

 

Održivi razvoj

Mi promovišemo partnerstvo između privatnog, javnog sektora i civilnog društva u cilju održivog razvoja zajednice, pri tome se zalažući za edukaciju i investiranje u oblasti ekonomije, zaštite životne sredine i unapređenja lokalnih zajednica.

Pročitajte više

Razmišljaj kao naučnik – Nagradno takmičenje za učenike 1. i 5. osnovne škole

Centar za održivi razvoj (COR) poziva zainteresovane učenike 1. osnovne škole i 5. osnovne škole iz Brčkog da uzmu učešće u nagradnom takmičenju za izradu najboljih prezentacija na temu „ NAUČNE VS PSEUDONAUČNE TVRDNJE/TEORIJE ZAVJERA “, a u okviru projekta „Razmišljaj kao naučnik“.


Prezentacije mogu biti izradjene u bilo kojem formatu , a izbor teme je slobodan, s tim što mora biti fokusiran na široko poznate tvrdnje [npr. Zemlja je ravna ploča, Bermudski trougao, astrologija, grafologija, Tarot karte, čovjek na Mjesecu, numerologija, N-zrake, itd.]. Radovi trebaju biti bazirani na metodi kritičkog razmišljanja. Radove treba dostaviti putem emaila na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.. Jedan učenik može dostaviti najviše dva rada.

Najbolji radovi će dobiti vrijedne nagrade od organizatora i biće predstavljeni javnosti na posebnoj ceremoniji. Nagradno takmičenje se organizuje u okviru projekta “Razmišljaj kao naučnik” kojeg mplementira Centar za održivi razvoj, a financijski je podržan od strane Ambasade SAD-a iz Sarajeva.

NAŠI PARTNERI

 

USAID

 

Youth Build International

 

 

 

GG logo horizontal

GlobalGiving

 

The Balkan Trust for Democracy

 

U.S. Embassy Sarajevo

 

Svjetska Banka

 

logo stem1

STEM.BA 

 

Cooperazione Italiana allo Sviluppo

 

Evropska Komisija

 

Lokalne zajednice u BiH

 

Udruga poslodavaca Brčko distrikta BiH

 df tk

Društvo fizičara u Tuzlanskom kantonu