Zelena Agenda

Pored velikog broja projekata koje implementiramo sa medjunarodnim i lokalnim partnerima pokrenuli smo i program povezivanja tehnologije i okoliša.

Pročitajte više

 

 

Vještine za 21. stoljeće

Potreba za poboljšanjem kvalitete vještina i kompetencija s kojima mladi ljudi ulaze na tržište rada i općenito u život je prepoznata od strane COR-a kao jedno od temeljnih zadaća na putu ka održivom razvoju Bosne i Hercegovine.

Pročitajte više

 

Održivi razvoj

Mi promovišemo partnerstvo između privatnog, javnog sektora i civilnog društva u cilju održivog razvoja zajednice, pri tome se zalažući za edukaciju i investiranje u oblasti ekonomije, zaštite životne sredine i unapređenja lokalnih zajednica.

Pročitajte više

Posjeta DKR NJemačkom centru za robotiku

Prošle sedmice organizovali smo za učenike Tehničke škole u Brčkom posjetu DKR Njemačkom centru za robotiku u Tuzli. Tom prilikom učesnici projekta, a koji pohadjaju Tehničku školu u Brčkom, su imali priliku da vide različite industrijske i edukacione robote koje do sada nisu imali priliku vidjeti.

Pored teoretskog predavanja i pregleda samih uredjaja, učenici su imali priliku i da sami upravljaju robotima i izvedu jednostavne operacije što je zasigurno bio vrhunac posjete.

DKR German Center for Robotics, kao društveno odgovorna firma, je i ovaj put bio izvanredan domaćin na čemu im se i ovaj put zahvaljujemo. Posjet je organizovan u okviru projekta „Posao i biznis“ koji implementira Centar za održivi razvoj (COR), a financijski je podržan od strane Ambasade SAD-a iz Sarajeva.

NAŠI PARTNERI

 

USAID

 

Youth Build International

 

 

 

GG logo horizontal

GlobalGiving

 

The Balkan Trust for Democracy

 

U.S. Embassy Sarajevo

 

Svjetska Banka

 

logo stem1

STEM.BA 

 

Cooperazione Italiana allo Sviluppo

 

Evropska Komisija

 

Lokalne zajednice u BiH

 

Udruga poslodavaca Brčko distrikta BiH

 df tk

Društvo fizičara u Tuzlanskom kantonu