Zelena Agenda

Pored velikog broja projekata koje implementiramo sa medjunarodnim i lokalnim partnerima pokrenuli smo i program povezivanja tehnologije i okoliša.

Pročitajte više

Vještine za 21. stoljeće

Potreba za poboljšanjem kvalitete vještina i kompetencija s kojima mladi ljudi ulaze na tržište rada i općenito u život je prepoznata od strane COR-a kao jedno od temeljnih zadaća na putu ka održivom razvoju Bosne i Hercegovine.

Pročitajte više

Održivi razvoj

Mi promovišemo partnerstvo između privatnog, javnog sektora i civilnog društva u cilju održivog razvoja zajednice, pri tome se zalažući za edukaciju i investiranje u oblasti ekonomije, zaštite životne sredine i unapređenja lokalnih zajednica.

Pročitajte više

Trening - kritičko mišljenje i medijska pismenost

U okviru projekta "Razmišljaj kao naučnik" održani su novi trening i radionica za zainteresovane učenike iz Prve i Pete osnovne škole iz Brčkog. Tema je bila Kritičko mišljenje i medijska pismenost, sa fokusom na naučne i pseudonaučne tvrdnje i medijske objave, te logičke zablude i kognitivne pristrasnosti .

Pored novih saznanja kroz rad u grupama, učenici su imali priliku i da se bolje upoznaju i druže tokom pauza i zajedničkog ručka.

Serijal treninga i radionica o kritičkom mišljenju će biti zaključen ove sedmice, kroz organizaciju online radionice.

Projekat "Razmišljaj kao naučnik" implementira Centar za održivi razvoj, a finansiran je grantom Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država (Department of State).

 
 

NAŠI PARTNERI

 

USAID

 

Youth Build International

 

 

 

GG logo horizontal

GlobalGiving

 

The Balkan Trust for Democracy

 

U.S. Embassy Sarajevo

 

Svjetska Banka

 

logo stem1

STEM.BA 

 

Cooperazione Italiana allo Sviluppo

 

Evropska Komisija

 

Lokalne zajednice u BiH

 

Udruga poslodavaca Brčko distrikta BiH

 df tk

Društvo fizičara u Tuzlanskom kantonu