Zelena Agenda

Pored velikog broja projekata koje implementiramo sa medjunarodnim i lokalnim partnerima pokrenuli smo i program povezivanja tehnologije i okoliša.

Pročitajte više

 

 

Vještine za 21. stoljeće

Potreba za poboljšanjem kvalitete vještina i kompetencija s kojima mladi ljudi ulaze na tržište rada i općenito u život je prepoznata od strane COR-a kao jedno od temeljnih zadaća na putu ka održivom razvoju Bosne i Hercegovine.

Pročitajte više

 

Održivi razvoj

Mi promovišemo partnerstvo između privatnog, javnog sektora i civilnog društva u cilju održivog razvoja zajednice, pri tome se zalažući za edukaciju i investiranje u oblasti ekonomije, zaštite životne sredine i unapređenja lokalnih zajednica.

Pročitajte više

Online škola matematike sada i za srednju školu

Online škola matematike za osnovnu školu (6-9 razred), namijenjena za naše članove, je već doživjela veliki uspjeh. U želji da pomognemo i nešto starijim članovima, proširili smo od oktobra 2021. godine ponudu i na prvi razred gimnazija i strukovnih srednjih škola. 

Sigurni smo da će online škola matematike za prve razrede gimnazija i srednjih strukovnih škola biti na visokom nivou koje već važi za osnovne škole. 

Sve informacije i detalji su dostupni na web portalu matematicari.com

NAŠI PARTNERI

 

USAID

 

Youth Build International

 

 

 

GG logo horizontal

GlobalGiving

 

The Balkan Trust for Democracy

 

U.S. Embassy Sarajevo

 

Svjetska Banka

 

logo stem1

STEM.BA 

 

Cooperazione Italiana allo Sviluppo

 

Evropska Komisija

 

Lokalne zajednice u BiH

 

Udruga poslodavaca Brčko distrikta BiH

 df tk

Društvo fizičara u Tuzlanskom kantonu