Zelena Agenda

Pored velikog broja projekata koje implementiramo sa medjunarodnim i lokalnim partnerima pokrenuli smo i program povezivanja tehnologije i okoliša.

Pročitajte više

Vještine za 21. stoljeće

Potreba za poboljšanjem kvalitete vještina i kompetencija s kojima mladi ljudi ulaze na tržište rada i općenito u život je prepoznata od strane COR-a kao jedno od temeljnih zadaća na putu ka održivom razvoju Bosne i Hercegovine.

Pročitajte više

Održivi razvoj

Mi promovišemo partnerstvo između privatnog, javnog sektora i civilnog društva u cilju održivog razvoja zajednice, pri tome se zalažući za edukaciju i investiranje u oblasti ekonomije, zaštite životne sredine i unapređenja lokalnih zajednica.

Pročitajte više

Nove mogućnosti za učenje matematike za naše članove

Imajući u vidu da učenici u BiH zaostaju, kada je u pitanju znanje iz matematike, za svojim vršnjacima iz regiona i svijeta, kao i dodatne probleme koje je napravila neadekvatna nastava u doba pandemije, odlučili smo se da našim članovima i njihovoj djeci ponudimo nove kurseve iz matematike, i to na način i na nivou najboljih svjetskih online platformi za učenje.

Putem najbolje platforme za učenje matematike u regionu matematicari.com naši članovi sada mogu spremati i matematiku za eksternu maturu (malu maturu), uz već postojeće opcije za redovnu nastavu (5-9 razred osnovne škole).

Centar za održivi razvoj je i ovim putem još jednom pokazao da je neprikosnoveni lider u oblasti STEM edukacije u BiH.

 
 

NAŠI PARTNERI

 

USAID

 

Youth Build International

 

 

 

GG logo horizontal

GlobalGiving

 

The Balkan Trust for Democracy

 

U.S. Embassy Sarajevo

 

Svjetska Banka

 

logo stem1

STEM.BA 

 

Cooperazione Italiana allo Sviluppo

 

Evropska Komisija

 

Lokalne zajednice u BiH

 

Udruga poslodavaca Brčko distrikta BiH

 df tk

Društvo fizičara u Tuzlanskom kantonu

© 2018 COR. All Rights Reserved.