Zelena Agenda

Pored velikog broja projekata koje implementiramo sa medjunarodnim i lokalnim partnerima pokrenuli smo i program povezivanja tehnologije i okoliša.

Pročitajte više

Vještine za 21. stoljeće

Potreba za poboljšanjem kvalitete vještina i kompetencija s kojima mladi ljudi ulaze na tržište rada i općenito u život je prepoznata od strane COR-a kao jedno od temeljnih zadaća na putu ka održivom razvoju Bosne i Hercegovine.

Pročitajte više

Održivi razvoj

Mi promovišemo partnerstvo između privatnog, javnog sektora i civilnog društva u cilju održivog razvoja zajednice, pri tome se zalažući za edukaciju i investiranje u oblasti ekonomije, zaštite životne sredine i unapređenja lokalnih zajednica.

Pročitajte više

ONLINE ŠKOLA MATEMATIKE

Centar za održivi razvoj je započeo sa projektom online škole matematike za svoje članove. U želji da pomognemo učenicima da savladaju školsko gradivo iz matematike, da usvoje potrebno znanje i da dobiju odlične ocjene, kreirali smo online školu matematike MATEMATICARI.COM sa ciljem da do toga dođu bez velikog stresa, a na njima najprihvatljiviji način. Zato smo osmislili kombinaciju online škole i mentorstva.

Učenici će tokom sedmice na platformi MATEMATICARI.COM pogledati kratki video koji na najjednostavniji način pojašnjava  nove pojmove i kako rješavati zadatke, zatim će uraditi kratki kviz koji će im pokazati šta trebaju ponoviti, a onda će putem platforme moći postaviti pitanja ili zadatke koje još uvijek ne shvataju. Svake sedmice će biti organizirane Live instrukcije putem integrirane platforme Zoom tokom kojih će se rješavati i pojašnjavati zadaci koje su učenici postavili.

MATEMATICARI.COM prati nastavne planove i programe RS-a, kantona u FBiH i Distrikta Brčko, a učenici će bit razvrstani prema gradivu koje trenutno uče i to u krajnje male grupe. 

U želji da pomognemo što širem krugu učenika, omogućićemo nova učlanjenja i to za učenike i roditelje širom BiH. Upis će biti u toku do mjeseca oktobra.

Sve detaljne informacije, kao i opcija besplatne probe ovog načina učenja, dostupne su na samoj platformi matematicari.com

 

 
 

NAŠI PARTNERI

 

USAID

 

Youth Build International

 

 

 

GG logo horizontal

GlobalGiving

 

The Balkan Trust for Democracy

 

U.S. Embassy Sarajevo

 

Svjetska Banka

 

logo stem1

STEM.BA 

 

Cooperazione Italiana allo Sviluppo

 

Evropska Komisija

 

Lokalne zajednice u BiH

 

Udruga poslodavaca Brčko distrikta BiH

 df tk

Društvo fizičara u Tuzlanskom kantonu

© 2018 COR. All Rights Reserved.