Zelena Agenda

Pored velikog broja projekata koje implementiramo sa medjunarodnim i lokalnim partnerima pokrenuli smo i program povezivanja tehnologije i okoliša.

Pročitajte više

Vještine za 21. stoljeće

Potreba za poboljšanjem kvalitete vještina i kompetencija s kojima mladi ljudi ulaze na tržište rada i općenito u život je prepoznata od strane COR-a kao jedno od temeljnih zadaća na putu ka održivom razvoju Bosne i Hercegovine.

Pročitajte više

Održivi razvoj

Mi promovišemo partnerstvo između privatnog, javnog sektora i civilnog društva u cilju održivog razvoja zajednice, pri tome se zalažući za edukaciju i investiranje u oblasti ekonomije, zaštite životne sredine i unapređenja lokalnih zajednica.

Pročitajte više

UČENJE KAKVO ŽELIMO - Objavljeni radovi

Više od 200 digitalnih sadržaja za učenje je dostavljeno tokom konkursa "Učenje kakvo želimo". Žiri organizatora je sve pregledao i odabrao materijale koji će biti objavljeni na portalu STEM.BA. Početkom idućeg mjeseca će biti odlučeno i kojih 10 će osvojiti nagrade koje su obezbijedili Centar za održivi razvojGET dooSYNC dooElectronic centar i RIS doo. Dobitnici će biti objavljeni u prvoj polovini idućeg mjeseca.

Treba napomenuti i da je tokom ovog natječaja edukativni portal STEM.BA zabilježio nove rekorde posjećenosti sa više od 55000 posjeta mjesečno. Učenje kakvo želimo očito ima budućnost! Materijali koji nisu objavljeni/prihvaćeni su najčešće kvalitetni, ali neadekvatne forme za STEM.BA ili nisu iz oblasti naznačenih u konkursu. 
 
 
Spisak objavljenih radova možete pogledati na https://www.stem.ba/component/k2/item/439-spisak-prihvacenih-radova
 
 

NAŠI PARTNERI

 

USAID

 

Youth Build International

 

 

 

GG logo horizontal

GlobalGiving

 

The Balkan Trust for Democracy

 

U.S. Embassy Sarajevo

 

Svjetska Banka

 

logo stem1

STEM.BA 

 

Cooperazione Italiana allo Sviluppo

 

Evropska Komisija

 

Lokalne zajednice u BiH

 

Udruga poslodavaca Brčko distrikta BiH

 df tk

Društvo fizičara u Tuzlanskom kantonu

© 2018 COR. All Rights Reserved.