Zelena Agenda

Pored velikog broja projekata koje implementiramo sa medjunarodnim i lokalnim partnerima pokrenuli smo i program povezivanja tehnologije i okoliša.

Pročitajte više

Vještine za 21. stoljeće

Potreba za poboljšanjem kvalitete vještina i kompetencija s kojima mladi ljudi ulaze na tržište rada i općenito u život je prepoznata od strane COR-a kao jedno od temeljnih zadaća na putu ka održivom razvoju Bosne i Hercegovine.

Pročitajte više

Održivi razvoj

Mi promovišemo partnerstvo između privatnog, javnog sektora i civilnog društva u cilju održivog razvoja zajednice, pri tome se zalažući za edukaciju i investiranje u oblasti ekonomije, zaštite životne sredine i unapređenja lokalnih zajednica.

Pročitajte više

Veliki uspjeh našeg mladog programera i robotičara

 

Na trećoj Olimpijadi tehničkog stvaralaštva mladih jugoistočne Evrope održanoj 30.06.2017.godine u Zrenjaninu (Srbija) naš član STEM Kluba BiH Faris Mujačić, kao predstavnik Bosne i Hercegovine, osvojio je SPECIJALNO PRIZNANJE ZA NAJINOVATIVNIJI RAD u kategoriji osnovnih škola.

Ovo je veliko priznanje za Farisa koji je bio jedan od prvih učesnika naše škole programiranja i robotike, ali i dokaz kvalitete naših treninga. Treba napomenuti i da je Faris na ovogodišnjoj Smotri naučno-tehničkog stvaralaštva mladih Bosne i Hercegovine osvojio prvo mjesto u disciplini Utrka robota – autonomni roboti.

Čestitamo!

 
 

NAŠI PARTNERI

 

USAID

 

Youth Build International

 

 

 

GG logo horizontal

GlobalGiving

 

The Balkan Trust for Democracy

 

U.S. Embassy Sarajevo

 

Svjetska Banka

 

logo stem1

STEM.BA 

 

Cooperazione Italiana allo Sviluppo

 

Evropska Komisija

 

Lokalne zajednice u BiH

 

Udruga poslodavaca Brčko distrikta BiH

 df tk

Društvo fizičara u Tuzlanskom kantonu

© 2018 COR. All Rights Reserved.