Obilježavanje Svjetskog Dana Voda

sepi

Svjetski dan voda, 22.03.2013. godine, Centar za održivi razvoj je obilježio u saradnji sa Odjeljenjem za prostorno planiranje i imovinsko-pravne odnose Brčko Distrikta.

Tom prilikom u Omladinskom centru je održana manifestacija pod nazivom „Voda, naše blago“ u kojoj je učestvovalo jedanaest osnovnih i sve četiri srednje škole u Brčkom. Prisustvovalo je oko 100 ljudi među kojima su bili učenici, nastavnici, direktori škola, predstavnici Odjeljenja za obrazovanje, Odjeljenja za prostorno planiranje i imovinsko-pravne poslove , Odjeljenje za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, te predstavnici medija (Hit, BD central, Federalna televizija , Radio Brčko).

Nakon ,,Pozdravne poruke“, igrokaza koji su pripremili učenici Prve osnovne škole, održan je kviz znanja za osnovce. Veoma maštovite i edukativne prezentacije na temu vode su održali učenici Poljoprivredne i medicinske i Desete osnovne škole. Nakon toga uslijedilo je proglašenje pobjednika u kvizu i pobjednika konkursa za najboljie plakate na temu ,,Voda-naše blago”, te dodjela zahvalnica za učešće.

Na kraju je otvorena izložba svih plakata sa prigodnom zakuskom za sve prisutne.

Pored organizacije i vođenja manifestacije Centar za održivi razvoj je za tu priliku pripremio i podijelio informativne letke na temu vode koje svi zainteresovani mogu pogledati i preuzeti na našoj stranici u sekciji Publikacije.

Dizajn: elt.design2012@gmail.com
Sva prava zadržana